Tots els jardins són plens de pomes que cauen a terra. Al pati de l'escola sembrat de castanyes. El bosc regalant les ultimes produccions de bolets, ja una mica en decadència. Fa frescota. Alguns dies a 1 grau només. Aquesta foto la vaig fer la setmana passada. Els bolets (rossinyols i llengües de bou) estaven deliciosos.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
5 comentaris:
Bufa! en diu "frescota" a estar a només 1 grau? jo d'aquesta temperatura en dic " fot una fred que pela".
M'agrada aquesta entrada una mica bucòlica.
Ingrid no t'espantis! sí però és només al matí a les 7 o a les 8 després puja la temperatura. No estem tot el dia a un grau!!
I hi ha tradició de cuinar bolets? estofat d'ant amb rossinyols? els bolets potser són com els cargols i els conills, n'hi ha arreu però en molts llocs no els fan ni cas
Aqui els bolets els encanten, però per exemple n'hi ha molts que no els coneixen. Els rovellons no són els ppreferits. Els rossinyols són els reis de la cuina. El conill nomes el volen com a animal de companyia pels nens. Això de menjar-se'l ni pensar-ho! Sacrilegi.
Pero la resta, si: cervol, senglar, alce, ren (al nord) s'ho jalen tot.
Tere! Per a mi va ser una satisfacció anar a buscar bolets ara fa un parell d'anys pels boscos de Nyköping.
Me'n recordo que ens vam parar al creuar-nos amb una parella de boletaires per comparar cistelles i els vam haver d'explicar lo bons que són els rovellons (aka blödriska) a Catalunya. Ens van explicar que a Suècia no són tan buscats perque es podreixen de seguida, hi ha molta més humitat.
Salutacions
Publica un comentari a l'entrada