dimecres, 21 de març del 2012

Verduretes

Que a España/Catalunya la gent jove es droga molt és ben sabut. Aquesta és una de les pitjors coses que té aquest lloc si no la pitjor i més terrible de les lacres socials d’Europa. La droga destrueix a la persona i al seu entorn i allò que es diu que es comença
fumant i s’acaba punxant és en molts casos una realitat més que constatada, i no tan sols una cosa que es deia als anys 80 per espantar els adolescents. Avui a l’autobús dues noies de 18 o 20 anys
parlaven de la festa a la que havien anat el cap de setmana. Parlaven de nois que anaven col.locats, que (els nois) no coordinaven i que feien el ridícul perque quasi no s’entenia el que deien. Ho comentaven com si fos el més normal del món. Per elles és una situació habitual, normal. La mariahuana alenteix els reflexes, asseca la massa de conexió neuronal i per això els que fumen o han fumat molt tenen aquest tarannà falsament associat al “bon rotllo” i a la tranquilitat. No és que siguin tranquils i apacibles. És que són lents i el seu cap no pensa amb agilitat. Parlant clar: perden facultats. En aquest ambient pujarà el meu fill quan arribi a l’adolescencia... enmig d’aquesta falta de consciència de que drogar-se fa mal. És una de les pors més grans que tinc pel meu fill. Sé que un bon entorn familiar és clau perque els adolescent no caiguin en el pou de la droga, en males companyies, en ambients sòrdids. Però l’ús de substancies il.legals està tan generalitzat que no és cap garantía el fet de que a casa siguem gent com cal.

3 comentaris:

Anna ha dit...

Sí, també és una de les pors que tinc jo... Tot i que aquí a Suècia no està tan normalitzat com a Catalunya.
El més important és que tinguin una bona auto-estima i algun tipus d'interès/activitat a fer durant el temps lliure

... ha dit...

Nosaltres cada cop que tornem allà de visita ens esgarrifem més i més. Al tren, al metro, pel carrer, sentim unes converses que semblen surrealistes, i no només en tema drogues... nenes d'uns 13 anys explicant que van haver d'anar a demanar la pastilla del dia després per segon cop !
Més val no pensar-hi...

Cristina ha dit...

Vaja tema! jo crec que sí que val la pena pensar-hi! i sobretot no espantar-se! Com diu la Teresa un bon entorn familiar ajuda molt. També ajuda molt a la prevenció de consum el fet de estar associat: esplais, equips esportius, unions excursionistes, hobbys i aficions que es puguin practicar en grup i que omplin d'aventures sanes als nostres adolescents també ajuden força!