dijous, 29 de novembre del 2012

Dades objectives després del 25N

Fent comptes dels partidaris del sí i els partidaris del no en número de vots em surt una realitat catalana molt dividida.
He agrupat els vots d’aquesta manera:
Ciu         ERc         Cup        Si  i Partit Pirata com a votants d’un Sí a l’Estat propi  i el resultat és de 1,796.402 vots
Sumant per una altre costat:
PSC        PP          C’s          i PxC  en surten 1,329.595 que votarien pel no.
Deixo a part els votants d’Iniciativa que tot i que están a favor del referéndum no queda molt clar si es pronunciarien a favor del sí  o el no. Penso que Iniciativa deixaria lliures els seus militans i seguidors per votar el que els sembli. I dins d’aquest tipus de votants pensó personalment que hi ha molta barreja.

El mateix es pot aplicar amb el PSC però potser en menys mesura ja que el partit es troba molt supeditat al PSOE. La branca  catalana del PSC ha marxat cap a altres partits  i molts potser ja han votat  a CIU o ERC,  tot fa pensar que  els que s’hi han quedat pertanyen al sector més españolista i que advoquen   un federalisme que la societat no reclama realment, per aixô els he sumat als partidartis del no, ja que cal ser com més eralista millor.
Anant molt malament dels 358.857 vots d’Iniciativa un 50% dels votants : 179.429 vots anirien pel si i l’altra meitat pel no. Fent  aquesta suma el resultat és :

INDEPENDÈNCIA
Sí : 1,975.830                                 No : 1,509.023

 
Guanya el sí, és evident. Però al meu entendre cal fer encara molta pedagogía dins de Catalunya  entre la gent que no es sent catalana i que viu en aquest país. S’hauria d’aconseguir una majoria pel sí molt més aclaparadora.  Si no ens en sortim a base del sentiment i de la identitat haurem d’utilitzar arguments econòmics  (Que hi són i molt!!) i les retalladles que ens imposen desde Madrid, per fer entendre que sense Espanya en  tindrem més i per a més.  El que  és de calaix és que és molt complicat  tirar endavant un projecte tenint un 43% de la població o que no està convençut o que no ho vol. I aquest milió i mig representa aquesta xifra.

3 comentaris:

Blaudemar ha dit...

Buf... jo no sé què pensar. Crec que, a l'hora de la veritat, passarà com va passar en aquestes eleccions, en què CIU es pensava que guanyaria de forma aplastant. Crec que gent que ha votat opcions independentistes en el referèndum acabarà votant pel no, per allò de la por. Una mica com sempre ha passat al Quebec...

Anònim ha dit...

BON ANY 2013!!

Immma

Josep ha dit...

Un any i onze mesos després, a quin punt del procés ens trobem?