divendres, 1 de juny del 2007

La pausa

Els suecs estan tot el dia esmorzant o berenant, com volgueu dir-li. Arriben a la feina al matí i immediatament: cafè i fika. A les deu, toca la pausa: cafe i fika. A les dotze fan el seu dinar , que consisteix la majoria de vegades en un plat combinat en un restaurant (el que seria el nostre menu del dia), o menjen alguna cosa que es porten de casa. A les dues: cafe i fika. A les cuatre: cafe i fika, a les sis ja sopen. Que no us penseu! és l’apat fort del dia però no és tan fort com el nostre dinar. Amb la de vegades que han estat picant la ditxosa fika! I encara no s’acaba la cosa a les vuit del vespre quan ja estan en plan relax davant la tele una altra vegada cafe i fika.
I en que en què consiteix la fika? Fika tant poden galetes, com alguna variant de brioix o pasta, magdalena, un troc de pastis, com a vegades també una llesca de pa amb formatge. La paraula fika vol dir butxaca, i era el que els treballadors de les fabriques s’enduien dins la butxaca per picar de tant, quan descansaven en els torns laborals. Avui dia a Suecia, la paraula Fika s’associa a menjar alguna cosa i també a fer una pausa.

4 comentaris:

Ingrid ha dit...

curiós, molt curiós. El tema dietes no deu tenir gaires seguidors, no?
gràcies per comentar al meu blog!

Daniel Marcos ha dit...

Soy de Ceuta pero mis padres vivieron muchos años en Barcelona y mi hermano nació allí; yo, por desgracia, nunca he tenido la fortuna de estar allí; pero es uno de mis objetivos en la vida.
He echado un vistazo rápido a tu blog y me ha gustado. Lo leeré a menudo y a pesar de no saber catalán pero creo que será una buena forma de ir aprendiendolo.
Por lo que veo los suecos no paran de comer.

Saludos

PD: Pásate por mi blog

Teresa ha dit...

No sols és que no paren de menjar, es que com diu ma mare "mengen malament":això dels bollitos i pastes tot el dia no és menjar de veritat, són porqueries que fan que t'engreixes i que tinguis mal de panxa!! Però per lo vist els suecs no ho creuen aixi.

Unknown ha dit...

Hola!T´he descobert al blog de Daaenyel i m´agrada molt el teu espai.Vaig estar a Suècia fa uns quants anys,i mai la podre oblidar...
Els suecs són molt peculiars.M´encanten.
Salutacions des de Barcelona.