dimarts, 29 de gener del 2008

Manipulant el futur

L’any passat el diari sensacionalista suec Aftonbladet va publicar un suplement sobre el canvi climàtic. Ells ho titulaven “Klimathotet”, es a dir: l’amenaça climàtica. Anaven publicant articles que més tard es recollirien en un annexe. En un dels articles van publicar aquesta fotografia que resultava molt impactant. El títular era “Fugim de la calorada”. En un lloc visible s'advertia que la noticia era fictícia i la data era en el futur: el 4 de maig de 2082. Apareixia un grup de gent en una barca i que entraven ilegalment als països del nord d’Europa. Eren habitants de països com França, Espanya, Italia, Tunisia que afectats pel canvi climàtic fugien dels seus llocs d'origen perque s’havien tornat inhabitables per culpa de la meterologia. Sequera, calor i temperatures extremes. El peu de foto deia: "De la Provença a Escania" ( Escania es la zona del sud de Suecia, Skane en suec), i representava que aquella gent de la barca ( talment com els immigrants africans que arriven avui en pateres) fugien de l’escalfament de les seves regions meridionals. Hi havia fins i tot una entrevista a un pare amb els seus quatre fills que explicava en què s’havia transformat la Provença: ”temperatures de 50 graus, manca d’aigua, zones desertititzades que semblen un pasisatge llunar. Ens veiem obligats a fugir perque la nostra granja s’ha cremat i perque una variant mutada de febre de dengue está arribant al sud d’Europa”
Molta fantasia? O és aquest el futur que ens espera? Hi ha temps de fer alguna cosa o el que hagi de passar, passarà?

3 comentaris:

en27m2 ha dit...

Sempre ens quedarà la vasta i extensa Sibèria...(i els seus camps de treball forçats?¿)

formenteril ha dit...

Ui ui ui!! jo també estic molt preocupada per aquest tema.....sempre ho he estat però últimament el tema m'obsessiona : 1º perquè fa massa calor a l'hivern (i mira que jo odio el fred!)....i 2º....em pregunto si deu ser l'embaras...quina mena de mon, fisic i social,es trobarà la nenita que porto a la panxa!!??
Em sento molt responsable!!
Que pot ser et passa el mateix ?

Per cert, al respecte, recomano la comunitat de
http://www.99actions.org/

The Great Smurf ha dit...

be, personalment, no li veig el problema a viure en una Europa subtropical. Al menys ens en lliurariem dels turistes borratxos europeus, que es podrien quedar a casa seva passant la mona.
Aqui al Japo han anat un pas mes enlla, per variar, i fins i tot han fet una pel.licula on la resta del mon que no es Japo desapareix i el que en queda de poblacio ve a viure aqui. Els estrangers no passen de ser paries a les mans dels nippons, i la pel.licula ratlla el racisme i s'aproxima a d'altres coses no superades per aqui que no vull anomenar. Be, es el que hi ha.
Salut!