diumenge, 13 de setembre del 2009

Reciclatge


Acabo de tornar de reciclar dos sacs de llaunes i envasos a la botiga d’aqui a sota. Les llaunes i els envasos de begudes de plàstic es tornen i s’en abona el valor. Avui concretament he reciclat 34 corones ( aproximadamemt 3,30 euros). Com que havia de comprar un parell de coses a la botiga, presentant el tiquet de la devolució dels envasos quasi no he hagut de pagar res, (val a dir que només he comprat una baguettte i un paquet de galetes!!).
Gairebé totes les botigues tenen una màquina d’aquestes. És una màquina que té una obertura cilíndrica on s’hi col.loca la llauna o l’ampolla i que fa girar-la fins que en llegeix el codi de barres. En una pantalleta apareix l’import que té i aquest es va sumant a la quantitat reciclada. Quan ja s’hi ha ficat tot el que es vol retornar es prem el botó per a que surti el tiquet i pots passar per caixa a cobrar o a que et descontin l’import de la compra que hagis fet a la botiga.
Aquest sistema és genial pel medi ambient, no només perque s’aprofita al màxim el material que es retorna, sino perque com que cadascun d’aquest envasos té un valor econòmic que es pot recuperar mai es troben llaunes o ampolles tirades o abandonades enlloc.

3 comentaris:

Cristina ha dit...

Els seuecs, gairebé sempre, un pas per endavant!

Carlo ha dit...

Deu passos!

Lina (cosineta) ha dit...

Ostres!!! En volem un d'aquests aquí a la plana!!!