dissabte, 7 d’abril del 2007

El descobriment d' Espanya

Aquesta secció podrà ser qualificada de qualsevol cosa menys de científica. Que quedi clar, i és que no vull que se m’enfadi ningú, però penso escriure el que em doni la gana i si algú li sembla una bestiesa el que dic doncs, que s’aguanti o que pari de llegir.
Els llibres d'història diuen que Espanya va descobrir Amèrica. Ja molt abans però Catalunya havia descobert Espanya i, com que sempre hem volgut ser més internacionals que la resta de la gent doncs varem recuperar el concepte de les Hispanies que sonava molt a Imperi (romá). Hispania va ser l' aliança entre la corona d' Aragó i la de Castella, i tinc l’estranya sensació que van ser els catalans els qui van impulsar l’ús d’aquest concepte. Amb una clara intenció, la de dominar comercialment la Península Ibèrica igual com havien dominat i dominaven territoris estratègics de la Mediterrània.
I és que, què m’en dieu de la dèria que hem tingut sempre els catalans d’anar a vendre les nostres coses? o les coses dels altres, tan li fa, amb tal de no perdre la clientel.la, i quedar bé, el que sigui, cap aqui, cap allà, cap a Sardenya, cap a Grecia, cap a Mallorca, cap a Nàpols, cap a Canaries, cap a les Antilles... Oi que sí?
És que els catalans sempre hem pensat que som més espabilats que els altres, som mooolt treballadors i de negocis en sabem. I hem menystingut als altres perque es clar, els altres no ho fan bé i nosaltres sí.
Per voler ser tan i tan llestos, vam acabar venent-nos-ho tot, fins la identitat i la nació. I és que els catalans no pensavem realment en manar (en fer política) pensavem en la botiga, vendre i fer calerons, i és que som gent de BUSINESS, negoci negoci... ja se sap...
Tant li fa qui mani mentre jo pugui fer-me ric. No? Aquesta ha sigut la mentalitat catalana de tota la vida. L’empresari català amb tal de forrar-se llepa el cul a qui sigui als de Madrid, als del Tírol i als de la selva amazònica si cal. Sempre hem fet igual. Però amb un roc a la faixa. No sigui que ens fotin! I al final moltes vegades ens foten. I amb els viatges de Colom va passar el mateix. Però la meva teoria de Colom continuarà en un altre post, que aquest ja és prou llarg.

1 comentari:

Al. ha dit...

Hola Teresa,
un post muy interesante y con el que estoy bastante de acuerdo. Pero... no se trata sólo de nosotros los catalanes, eso se ha hecho siempre y en todos los lugares, y quienes no lo han hecho seguro que han desaparecido como sociedad. En Suecia no les sabe mal que los niños aprendan inglés antes que sueco si eso les sirve para prosperar. Y claro, ellos prosperan, se mueven por el mundo y nadie teme que su cultura o su lengua vaya a desaparecer.

Muy interesante el blog :),

Saludos!