dimecres, 23 de maig del 2007

Loppis: flea market "a la sueca"

Els loppis són les botigues de segona mà on s’hi ven qualsevol mena d’objecte que es pugui trobar en una casa exceptuant el menjar. A Suècia són extremadament populars. A la ciutat on visc amb uns 28.000 habitants , és a dir ciutat molt petita, tinc localitzats set (7) loppis, però vés a saber si encara n'hi ha algun més que se m'ha escapat. Ara fa dies que no tinc la febre “loppera” però quan que vaig descobrir-los havia d’anar passant cada setmana per veure si hi havia algun tresor amagat per a mi. Certament la sensació que produeix quan s’hi entra és de que aqui hi ha d’haver alguna cosa mooooolt xula que espera a que jo la desenterri del seu amagatall. Els nostres amics catalans han arribat a comprar coses per la casa i mobles realment guapos per quatre corones ( per no dir quatre duros). Nosaltres hem comprat la taula del sofá de fusta fosca amb marqueteria ( 20 Euros), una cadira de fusta de pi massissa ( 2 Euros) i no gaire res més ( una colecció de vasos de picnic nous d’Ikea, a 10 centims d’euro cadascún, que encara tenien l’etiqueta posada) però de tant en tant anem mirant si hi ha alguna ganga que ens pugui interessar. No només hi venen mobles i estris per la casa, també venen llibres, discos, roba, joguets, eines, llencols, cortines, coixins, quadres... de tot. Amb la roba no m’he atrevit encara. Hauria d’estar en molt molt bon estat i tenir aquella pàtina vintage que la fes especial de veres. Hi ha forca gent que compra roba de segona mà als loppis, sobretot els “siniestros", perque entre altres coses, a les botigues normals és impossible que trobin el que porten posat. El que fa gràcia també és que normalment aquestes botigues tenen caràcter semi-benèfic i ho porten unes quantes senyores jubilades que es passen el dia alli dins arreglant les cosetes i prenent cafè amb pastes. Podriem dir que els loppis són com uns encants a la sueca. I això em fa pensar que... tinc una amiga que li encantarà conèixer-los d’aprop.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Aquests loppis fan molt,pero que molt bona pinta!El mon de les antiguitats m´encanta.Si es que els suecs són tan bohemis!

Teresa ha dit...

El més curiós és que la majoria de coses són trastos,coses de segona mà , jo no gosaria dir-ne antiguetats... però de tant en tant es troba un tresor!