diumenge, 2 de setembre del 2007

Con los madriles hemos topado

Divendres vaig estar tot el dia amb els estudiants catalans. Vam anar a l'institut de Batxillerat (Gymnasium) i vam montar l'exposició sobre el pavelló suec de Berga que el "Casal d'Europa" de Berga ens havia cedit. Un cop allà vaig conèixer la professora d'espanyol que han contractat per aquest curs. Una madrilenya!
No viu a la meva ciutat, viu a Vimmerby, a 55 Km d'aquí, el poble de l'Astrid Lindgren, la creadora de la Pippi Langstrump. Es diu Rocio i porta catorze anys vivint a Suècia, però tot just fa un parell d'anys que va deixar Estocolm per venir cap a Smaland, i viure envoltada de boscos i natura. Em va explicar com havia anat a parar en aquesta feina. Els embolics que va tenir amb l'escola on treballava el curs anterior a Vimmerby i com es va sentir maltractada i manipulada per la direcció de l'escola, que va preferir contractar una profesora sueca no titulada, abans que ella, estrangera, però sí amb la titulació necessaria per a la plaça de profe d'espanyol. Ella els va denunciar al sindicat i encara està ficada amb un bon merder, ja que l'escola, davant la resolució del sindicat es va veure obligada a recontractar-la, però evidentment després del malestar que ella tenia ja no volia tornar-hi. Així doncs que va solicitar la plaça a l'institut d'aquí. La mateixa plaça per la que jo també havia fet solicitut i deixat el meu CV un parell de vegades! El fet és que els senyors de l'institut es van despertar molt tard i em van trucar quan jo ja havia acceptat la feina a les escoles de "Secundaria" i ja havia signat l'acord. M'ha fet moltíssima rabia saber que ha aconseguit un salari  més elevat que el meu per la feina que podia haver estat meva!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Teresa,
fins avui no m'havia fixat que vivies a Småland, em pensava que eres a Estocolm... I et volia dir que com que jo estare de baixa per maternitat podies sol.licitar la meva placa. Encara no han trobat a ningu per substituir-me, perque nomes es un 35%. Coneixes a algu?
Anna

Teresa ha dit...

Anna, conec un noi que es psicopedagog que viu a Estocolm, crec que estava fent practiques a la spanska skolan d'estocolm. Es diu Miquel, ell i el seu company tenen un blog http://queviuresabroad.blogspot.com
Potser li interessaria. Els escriuré i els donare la teva referencia.

La Marmota ha dit...

Hola Teresa,

No conec a ningú a Suecia, ho sebnto... però sàpigues que m'he indignat llegit el post i que, des d'aquí tens tot el recolzament!

Salut desde un lloc molt més calorós!!!

Anònim ha dit...

y que dirias si en vez de madrileña fuese de tarrasa o de osona.y si fuera de Buenos aires o de Caracas??? lo preferirias???creo que sobra lo de especificar que es madrileña.

Teresa ha dit...

Hola Anonymous, La qüestió és que la noia és madrilenya, si fos una Badalonina o una Murciana diria que és una badalonina o una murciana. I també m'hauria fet ràbia que fos d'on fos cobrés més que jo per la mateixa feina! Ella,com les alrtes possibles professores del meu Kommun són la meva competència. Això no vol dir que jo no tingui tot l'interès del món en que construim entre tots els professors d'espanyol d'aquí un network que ens ajudi a col.laborar entre tots i així poder treballar millor.