diumenge, 16 de setembre del 2007

Anar de cul

Fa molts dies que no escric. I és que vaig de cul per diverses raons. Tinc molta feina a les escoles i feina a organitzar-me, ja que surten coses noves cada dia i m'he de preparar el material al vespre quan arribo a casa. També estic estudiant suec a distància per treure'm el títol de nivell b. No ho faig perque em faci il.lusió, o perque pensi que no m'en surto amb el nivell que tinc i que aquest curs m'ajudarà a perfeccionar l'idioma. Només ho faig perque el municipi ho exigeix si vull treballar de professora. Si no aprovo aquest títol no em convaliden els meus estudis fets a Catalunya. El ditxós curs de suec em porta moltíssima feina. Feina de llegir i escriure molt. Ara estic fent un treball sobre el teatre a la Grècia antiga que hauré de presentar oralment davant d'altres alumnes. A més de tot això demà s'obre la veda per inscriure'm a la universitat pels cursos que comencen al gener. He trobat una universitat que ofereix exactament el curs que necessito per a que m' homologuin com a professora d'espanyol i he d'omplir un munt de paperassa i trobar gentils col.laboradors que certifiquin els meus títols.
Tinc moltes ganes de continuar escribint el blog, perque tinc alguns temes que em fan gracia comentar però es que no tinc temps. Vaig de cul.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Teresa, segueixo el teu blog perquè jo estic casat amb una sueca y actualment busco feina a Suècia per anar a viure cap allà. No et vull donar més feina que ja veig que vas de cul :) però on fas el curs de suec a distància? Gràcies i que puguis baixar el ritme aviat.

Teresa ha dit...

Hola anonim! el curs el fa al kommun on visc. No se si es pot fer desde l'estranger. Jo diria que no perque demanen les dades i et fan fer una prova de nivell primer, si no has passat per les "seves" classes de sfi (svenska för invandrare), ja que ho volen tenir tot controlat. Has provat algun curs al Club escandinau de Barcelona? Jo vaig fer els tres primers nivells alla a cursos de tardes i em van anar molt bé. Vaig aprendre molt.
De totes maneres l'escola d'adults es diu Komvux i tots els kommuns en tenen. Mira-ho amb el kommun on penses traslladar-te.

Ingrid ha dit...

Ei! no et preocupis, jo estaré aquí esperant els nous temes a comentar. Fins aviat!

Anònim ha dit...

Ei! gràcies per la info. Ja estic anant al club, de fet demà vaig a la reunió preparatòria per fer 5è :) Ho deia per un cop estigui a Uppsala que és on tenim pensat anar. Ja miraré al SFI d'allà.
Gràcies per la resposta!

Teresa ha dit...

Si fas cinque, penso que et podras saltar el SFI directament i fer com vaig fer jo seguia les classes del curs B pero em vaig examinar de l' A i ara ho faig a distancia per examinar-me al desembre. Pero el profe que tinguis hi ha de donar el vist i plau. A Uppsala posa't en contacte amb el komvux ( potser alla es diu d'una altra manera)

Anònim ha dit...

A la Universitat de Barcelona tambe et pots examinar del nivell de suec. A Uppsala, pots fer un test de nivell per passar directament al curs de suec per extrangers de la Universitat, que es mes interessant i rapid que al Komvux.

Teresa, amb el teu nivell no tindras cap problema de treure't Svenska B al Komvux!! Aqui s'exigeix molt menys del que estem acostumats! Sort i anims!

Anònim ha dit...

Ignoro si tens tan de pit o no però escrius molt bé. Demà marxo a Suècia, a Estocolm i m'agradaria saber si és possible trobar-t'hi...perealzina@gmail.com