dilluns, 3 de març del 2008

Mal dia

Avui el dia ha començat malament. Arribo a les vuit del matí a l’escola (una de les escoles, perque treballo com a profe ambulant en cinc escoles del municipi) i la primera noticia que em diuen és que una professora del nostre equip de treball ha mort. D’un dia per l’altre la dona deixa d’existir. Una mort fulminant. Atac de cor i adeu siau. Jo la coneixia molt poc, ens creuavem i ens saludavem a la sala de profes i poca cosa més. Ella cobria la baixa de maternitat d’una altra colega amb qui jo si que he tractat més. La noticia ha caigut sobre mi com un mur de ciment i he esclatat en llàgrimes d’aquelles que no es poden contenir. Deu ser cosa hormonal perque normalment sóc molt més discreta. Finalment m’he refet i he pogut fer les classes que em tocaven. Al migdia que mirat el comentari que m’ha escrit el profe d’un treball de la universitat on estudio a distància, i m’ha matxacat de mala manera. Que he fet moltes faltes d’ortografia (o segons ell probablement de tipografia), que no m’he cenyit al tema... un desastre. M’he endut una decepció perque jo creia que era un treball de puta mare. Un treball sobre la historia de l’Espanya antiga, escrit desde la meva òptica de llicenciada en Historia, molt més profundament del que demanava el protocol de l'assignatura, endinsant-me en aspectes que el temari quasi ni tocava... i el tio va i s’el carrega. Per lo de les faltes amb raó, ho accepto, escric massa depressa i sense repassar. Que hi farem.
A la tarda he examinat els alumnes de 9è. És el meu grup preferit. Novè equival a quart d' ESO, i quasi la metitat dels alumnes ha fet l’examen en 25 minuts quan tenien el doble de temps per a fer-lo. No he tingut temps de corregir els examens encara, però els he llegit una mica per sobre i alguns alumnes han après molt però és frustrant veure com d’altres segueixen fent els mateixos errors que fa un any, continuen escribint exactament el mateix text i les mateixes coses que semblen empollades com un “parenostre”. I són alumnes que venen a classe cada dia, que teoricament tenen interés i que no són casos perduts. Quan llegeixo els seus examens arriba un punt que ja és un avorriment. No tenen res nou a oferir, no han incorporat al seu aprenentatge ni una sola paraula de tot el que hem treballat a classe en sis mesos. Encara estan utilitzant les fòrmules que van aprendre fa més d’un any, (simples, bàsiques, fetes amb desidia) i el pitjor és que repeteixen els errors que jo els he corregit mil vegades. Quan he tornat a la ciutat he anat a votar. Sí a votar per les el.leccions espanyoles, allò que diuen el vot per correu. He exercit el meu dret, però sincerament no estic gens contenta amb el meu vot. Gairebé m’en penedeixo i tot. No es pot estar content quan l’únic que es pot fer és votar pels qui “semblen” els “menys dolents”, que no és el mateix que dir els que són menys dolents, ( perque de ser a semblar hi ha un infinit). No es vota amb il.lusió, ni amb fe. És una mena de dret frustrat. Una mica com els meus alumnes a l’examen, sense ganes, sense entusiasme.Quan una té un dia així el millor seria haver-se quedat al llit.

15 comentaris:

Finestreta ha dit...

Ostres quin dies que portes...!

Això de la companya de feina ja ho entenc ja... Una companya meva es va suicidar, i jo em vaig quedar de pedra...

en27m2 ha dit...

uuuuuuh doncs sí, un dia tètric...un bon sopar i a dormir. Demà tornarà a brillar el sol (és un dir, quin temps fa per aquelles latitutds?) i tot tindrà una altra oportunitat.

Sort, ànims

Nottinghill ha dit...

ANIM, tots passem per això, ja veuràs com demà les coses es veuen millor.
Aquests dies es millor anar-se'n a dormir aviat.

Kuroi Neko ha dit...

Déu n'hi do, Teresa, quin gerro d'aigua freda de bon matí! Em sap greu.
Això que dius dels teus alumnes no passa només a Suècia. Aquí també ho fan. És molt frustrant, però està clar que tu no pots posar l'esforç que ells no fan.
Pel que fa a votar... mhhh ja imagino a qui has votat, però potser hauries d'haver votat allò que realment et convenç més i no haver fet el vot "útil". No sempre soluciona les coses això.
I això del treball de la universitat, no sé què deus haver fet malament (de les faltes) però vaja, imagino que amb una mica més de dedicació per part teva tindrà solució, no?
Vinga ànims, dona!

Ana ha dit...

Vaja dona, a dormir i demà serà un altre dia :)
Nosaltres estem tan desil·lusionats amb la democràcia d'allà qe hem passat de moure un dit per poder votar. Realment comptarien per alguna cosa?
Bona nit maca :)

... ha dit...

Deu meu filleta! Al veure a imatge que havies posat al post m'he quedat planxat...
I al llegir ni te cuento! Bé, nosaltres no votarem, més que res perquè se'ns va fer una muntanya el tema de fer la paperassa, i també perquè a l'igual que tu veiem aquestes eleccions com una cosa sense il·lusió.
A veure què passa... el dia 9 de ben segur que estarem enganxats a internet seguint els resultats...
Que algú (no Déu) ens agafi ben menjats (que no confessats) :P
Salut !!!

The Great Smurf ha dit...

dema sera millor!

Teresa ha dit...

Gràcies a tots pels comentaris!! Es molt agradable veure que la gent em llegeix i que es psen en la pell del qui escriu.
Com deieu avui ha estat un altre dia i realment avui ha set un dia excel.lent. Encara no s'ha acabat pero les 4 classes que he tingut han anat de meravella.

formenteril ha dit...

vaja quin dia!!
pero és que així de estranya és la vida......segur que entre les desgràcies algú ha explicat un acudit, ni que sigui a la tele....tot està sempre tan barrejat....encara que pot ser en aquest dia lo amarg ha pesat més....

Kuroi Neko ha dit...

Veus, maca? Si no tinguéssim dies dolents, no apreciaríem els dies bons ;)

Ingrid ha dit...

Hola guapa. Ahir també em vaig enterar que un conegut que em queia molt bé s'ahavia mort. Avui he anat al seu enterrament.
La veritat és que hi ha dies que és millor borrar del calendari.
Molts petons

Jattebra ha dit...

Tranqui Nena, de dies aixi en tenim tots de tant en tant. Segur que l'endema et lleves diferent.
Posat un collarets d'aquets que tu saps fer, pintorrejat una miqueta i apa, a lluir que t'haig de dir que l'embaras et senta fenomenal. Estas guapissima amb aquesta pantxeta!!!!!!!!!
muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

... ha dit...

Des de la PPPP (Plataforma Pro Panxetes Precioses) reivindiquem l'aparició pública de la susodicha panxa. :P
Salut!

Anònim ha dit...

Avui divendres segur que ja estas molt millor! Jo tampoc he anat a votar, de fet no vaig ni anar a buscar la carta certificada que em van enviar des de l'embaixada. Passsssssssso!
Bon cap de setmana!
El meu blogg fa dies que no es pot obrir, no se que els passa als de bloc.cat (no es el primer cop)

nerona ha dit...

eis, que no ens expliques res més?????? Et trobem a faltar!!!!!