dissabte, 7 de juliol del 2007

Vacances sota la pluja

Continuem de vacances amb un temps fastigós però no per això deixem de fer algunes de les coses que haviem pensat.
Dimecres vam anar a Kalmar, la pluja no va impedir en absolut fer la visita guiada al castell que és impressionant. Aqui veieu la cambra del rei, un dels millors espais del castell, tot i que el més espectacular és la vista exterior. Ens va agradar molt. La ciutat està bé, petitona, un centre amb molta vida comercial i agradable de passejar. Ahir vam anar a Jonköping, ... de compres ( no us dic el que vam comprar! Però es troba en aquesta botiga), de lunch, de fika a casa d’uns amics, de passeig pel moll del llac, que més que un llac sembla un mar, i finalment vam acostar-nos a Gränna. Un poble on l’únic que fan és uns caramels preciosos que es diuen polkagrisar i que la canalla es torna boja per ells. És un llogarret idil.lic petit i ben conservat a la vora del llac Vättern. Al mig del llac hi ha una illa habitada, Visingsö. Aquest llac és tan enorme que per mi s’escapa de la idea de llac, és molt gran amb onades i tot. I el més curiós és que no és el més gran de Suècia, una mica més a l’oest hi ha el llac Vännern que encara és molt més gran. Un país de grans dimensions!

7 comentaris:

Gina ha dit...

Aquí també fa mal temps... però també hem decidit no quedar-nos a casa!! Ara anem al museu de Swarovski i després a Innsbruck!!! També cal fer una mica de viatges per aquí, i no només vacances a l'estranger...
Que us ho passeu molt bé!!!
Un petonàs!

Sergi Marzabal ha dit...

Salut Teresa. Soc el Sergi, el webmaster de catalansadublin i catalansalmon.com.
He vist el post que vas posar al llibre de visites de Dublin ;)
Tampoc conec cap català a Suecia, pero si vols podem parlar de muntar la web de catalansasuecia.... naturalment de franc.
Si estàs interessada, fes-me un mail a smarzabal@gmail.com

Salut
Sergi

Ingrid ha dit...

Ostres, m'ho imagino tot tant bonic. M'ha agaradt molt aquest post.
Petons

Anònim ha dit...

Hola Teresa!

A mi el que em va encantar de Gränna va ser el pa que fan, famós a tota Suècia.

Sort amb la resta de vacances
Oscar

Anònim ha dit...

o quins carmels!

a Barcelona fa uns pocs anys uns nois de no se on (australians, anglesos, nordics??) van muntar la carmeleria tradicional papabubble , s'assemblen als polkagrisar!

http://www.papabubble.com/start.htm

Désirée ha dit...

Ah, el palacio de Kalmar! Lo he reconocido enseguida. Es precioso y Kalmar en general es una ciudad que me gusta tb.

Teresa ha dit...

Lo bueno que tiene Kalmar és el báltico y el castillo, pero creo que hay mucha más vida en Linköping o Norrköping si tuviera que comparar.